Informatikai fordítás, IT szakfordítói szolgáltatások

Az informatika, avagy információs technológia a világ legdinamikusabban fejlődő tudományterületei közé tartozik. Amiről a '70-es években az emberek nagy részének még fogalma sem volt, az manapság - az információs társadalom korában - teljesen átszövi hétköznapjainkat. Az informatika mindenütt jelen van az életünkben, a munkahelyünktől kezdve az otthonunkig. Az informatika számos más tudományterülettel összefonódik, már szinte minden ipar- és tudományágban használnak informatikai eszközöket (sőt, sok helyütt a munka a számítógépek, hardverek és szoftverek nélkül elképzelhetetlen manapság).

Éppen ezért nem véletlen, hogy a fordítási iparban is jelentős részt ölelnek fel az informatikai, szoftver és weboldal lokalizációs fordítások. Ez egy igen speciális szakterület, a megfelelő színvonalú nyelvi készségek mellett a kellő informatikai, matematikai jártasság is szükséges hozzá.

Az idegen nyelvet nem (jól) beszélő felhasználók millióinak érdekében gyakran szükség van a programok, szoftverek fordítására, lokalizálására.

Tapasztalt, az informatikai terminológiát és trendeket alaposan ismerő fordítók

A TrM Fordítóirodánál az infomatikai szakfordításokat kizárólag diplomás, sokéves tapasztalattal rendelkező, az informatikai terminológiát alaposan ismerő szakfordítók végzik. A konzisztens, ügyfél-specifikus szóhasználat kialakítása érdekében fordítássegítő programokat alkalmazunk, így Ön mindig magas színvonalú fordítást fog kapni.

angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, szlovák, cseh, lengyel, román, ukrán, kínai, japán, arab nyelveken. Emellett további európai nyelveken és egyéb egzotikus nyelveken is vállalunk informatikai fordítási feladatokat.

weboldal fordítás

szoftver lokalizáció - jóval összetettebb, mint egy "sima" fordítás, rengeteg egyéb (formai, tartalmi, informatikai) szempontot figyelembe kell venni

programok, szoftverdokumentációk fordítása

műszaki berendezések, készülékek diagnosztikai üzeneteinek fordítása

mindenféle informatikához kötődő szöveg, leírás fordítása

integrált vállalatirányítási rendszerek (SAP, Oracle, Epicor stb.) fordítása

informatikai kézikönyvek fordítása

projektdokumentációk

hiteles, hivatalos, és felelős fordítások

Szövegfeldolgozás programozással

Nagyobb méretű, egyedi formátumú (például nem standard XML, változó kódlap, egyedi adatstruktúra, stb.) szövegek esetében programozói munka segítségével egyedi elemzéseket és módosításokat végzünk, amelyek révén a fordítás elvégezhetővé válik.