Informatikai szakfordítás

Az informatika, avagy információs technológia a világ legdinamikusabban fejlődő tudományterületei közé tartozik. Amiről a '70-es években az emberek nagy részének még fogalma sem volt, az manapság - az információs társadalom korában - teljesen átszövi hétköznapjainkat. Az informatika mindenütt jelen van az életünkben, a munkahelyünktől kezdve az otthonunkig. Az informatika számos más tudományterülettel összefonódik, már szinte minden ipar- és tudományágban használnak informatikai eszközöket (sőt, sok helyütt a munka a számítógépek, hardverek és szoftverek nélkül elképzelhetetlen manapság).

Éppen ezért nem véletlen, hogy a fordítási iparban is jelentős részt ölelnek fel az informatikai, szoftver és weboldal lokalizációs szakfordítások. Ez egy igen speciális szakterület, a megfelelő színvonalú nyelvi készségek mellett a kellő informatikai, matematikai jártasság is szükséges hozzá.

Az idegen nyelvet nem (jól) beszélő felhasználók millióinak érdekében gyakran szükség van a programok, szoftverek szakfordítására, lokalizálására.

Tapasztalt, az informatikai terminológiát és trendeket alaposan ismerő szakfordítók

A TrM Fordítóirodánál az infomatikai szakfordításokat kizárólag diplomás, sokéves tapasztalattal rendelkező, az informatikai terminológiát alaposan ismerő szakfordítók végzik. A konzisztens, ügyfél-specifikus szóhasználat kialakítása érdekében fordítássegítő programokat alkalmazunk, így Ön mindig magas színvonalú szakfordítást fog kapni.

angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, szlovák, cseh, lengyel, román, ukrán, kínai, japán, arab nyelveken. Emellett további európai nyelveken és egyéb egzotikus nyelveken is vállalunk informatikai szakfordítási feladatokat.

weboldal szakfordítás

szoftver lokalizáció - jóval összetettebb, mint egy "sima" szakfordítás, rengeteg egyéb (formai, tartalmi, informatikai) szempontot figyelembe kell venni

programok, szoftverdokumentációk szakfordítása

műszaki berendezések, készülékek diagnosztikai üzeneteinek szakfordítása

mindenféle informatikához kötődő szöveg, leírás szakfordítása

integrált vállalatirányítási rendszerek (SAP, Oracle, Epicor stb.) szakfordítása

informatikai kézikönyvek szakfordítása

projektdokumentációk

hiteles, hivatalos, és felelős fordítások

Szövegfeldolgozás programozással

Nagyobb méretű, egyedi formátumú (például nem standard XML, változó kódlap, egyedi adatstruktúra, stb.) szövegek esetében programozói munka segítségével egyedi elemzéseket és módosításokat végzünk, amelyek révén a fordítás elvégezhetővé válik.