Jogi fordítás, jogi szakfordítói szolgáltatások

A jog bonyolult hálója, sokszor észrevétlenül is, teljesen átszövi mindennapi életünket. A jognak kialakult egy sajátos nyelvezete, amely elég bonyolult, körmönfont, ezért jogi szövegek fordításakor kiemelten fontos, hogy pontosan az szerepeljen a fordításban, ami az eredeti szövegben le van írva, mivel súlyos következményei lehetnek egy téves fordításnak. Nem is gondolnánk, mennyi minden függhet az apró részletektől is. A Bánk Bán Gertrúd királynéjának az élete múlt egy pár apró vesszőn, mivel nem mindegy hogyan értelmezzük az üzenetet: "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem". Képzelje el, hogy egy rosszul értelmezett szerződés, szabályzat, vagy bírósági határozat milyen sok nehéz pillanatot okozhat Önnek.

Jogi angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, szlovák, cseh, lengyel, román, ukrán, kínai, japán, arab nyelveken. Emellett további európai nyelveken és egyéb egzotikus nyelveken is vállalunk jogi szakfordítási feladatokat.

szerződés, megállapodás fordítás

pályázati dokumentáció fordítás

alapító okirat, társasági szerződés, cégkivonat, jegyzőkönyv fordítás

szabályzat, etikai kódex fordítás

hivatalos irat, bírósági végzés, határozat fordítás

jogszabály, rendelet fordítás

közjegyzői okirat fordítás

munkajogi irat fordítás

tulajdoni lap, telekkönyvi kivonat fordítás

európai uniós rendelet, szabályozás fordítás

más jogi témájú fordítások

hiteles, hivatalos, és felelős jogi fordítások

Tapasztalt jogi szakfordítók

A jogi szakzsargon egy egészen sajátos szóhasználat, ennek ismeretéhez sokéves, jogi szakterületen szerzett tapasztalatra van szükség. Nem elég azonban jártasnak lenni a jogi szaknyelvben, ismerni kell a különböző országok jogrendjei között fennálló különbségeket is!

A TrM Fordítóirodánál a jogi szakfordításokat kizárólag diplomás (legtöbbjük jogi diplomával rendelkező), sokéves tapasztalattal rendelkező, a jogi terminológiát alaposan ismerő szakfordítók végzik. A konzisztens, ügyfél-specifikus szóhasználat kialakítása érdekében fordítássegítő programokat alkalmazunk, így Ön mindig magas színvonalú fordítást fog kapni.