Jogi szakfordítás

A jog bonyolult hálója, sokszor észrevétlenül is, teljesen átszövi mindennapi életünket. A jognak kialakult egy sajátos nyelvezete, amely elég bonyolult, körmönfont, ezért jogi szövegek szakfordításakor kiemelten fontos, hogy pontosan az szerepeljen a szakfordításban, ami az eredeti szövegben le van írva, mivel súlyos következményei lehetnek egy téves szakfordításnak. Nem is gondolnánk, mennyi minden függhet az apró részletektől is. A Bánk Bán Gertrúd királynéjának az élete múlt egy pár apró vesszőn, mivel nem mindegy hogyan értelmezzük az üzenetet: "A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem". Képzelje el, hogy egy rosszul értelmezett szerződés, szabályzat, vagy bírósági határozat milyen sok nehéz pillanatot okozhat Önnek.

Jogi angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, szlovák, cseh, lengyel, román, ukrán, kínai, japán, arab nyelveken. Emellett további európai nyelveken és egyéb egzotikus nyelveken is vállalunk jogi szakfordítási feladatokat.

szerződés, megállapodás szakfordítás

pályázati dokumentáció szakfordítás

alapító okirat, társasági szerződés, cégkivonat, jegyzőkönyv szakfordítás

szabályzat, etikai kódex szakfordítás

hivatalos irat, bírósági végzés, határozat szakfordítás

jogszabály, rendelet szakfordítás

közjegyzői okirat szakfordítás

munkajogi irat szakfordítás

tulajdoni lap, telekkönyvi kivonat szakfordítás

európai uniós rendelet, szabályozás szakfordítás

más jogi témájú szakfordítások

hiteles, hivatalos, és felelős jogi fordítások

Tapasztalt jogi szakfordítók

A jogi szakzsargon egy egészen sajátos szóhasználat, ennek ismeretéhez sokéves, jogi szakterületen szerzett tapasztalatra van szükség. Nem elég azonban jártasnak lenni a jogi szaknyelvben, ismerni kell a különböző országok jogrendjei között fennálló különbségeket is!

A TrM Fordítóirodánál a jogi szakfordításokat kizárólag diplomás (legtöbbjük jogi diplomával rendelkező), sokéves tapasztalattal rendelkező, a jogi terminológiát alaposan ismerő szakfordítók végzik. A konzisztens, ügyfél-specifikus szóhasználat kialakítása érdekében fordítássegítő programokat alkalmazunk, így Ön mindig magas színvonalú szakfordítást fog kapni.