Olasz tolmácsolás

Olasz tolmácsolás vállalatoknak

A TrM Fordítóiroda számos nyelvkombinációban kínál tolmácsolási szolgáltatásokat, így olasz tolmácsolással is segíteni tudjuk vállalata üzleti kapcsolatait.Olasz tolmácsainkat természetesen titoktartási előírások kötik, az elhangzott információkat bizalmasan kezelik.

gazdasági, pénzügyi tolmácsolás többek között konferenciákon, üzleti találkozókon és tárgyalásokon, kiállításokon, vásárokon

műszaki tolmácsolás olasz nyelvre és nyelvről gyár- és üzemlátogatások során, beszerzések lebonyolításakor, tárgyalásokon, építkezéseken (tolmácsaink igény szerint részt tudnak venni az őket is érintő munkavédelmi eligazításon, és betartják az Önök vonatkozó előírásait)

informatikai tolmácsolás szoftverfejlesztési megbeszélések, rendszerbevezetések, tréningek során

jogi tolmácsolás például bíróságokon peres ügyekben, közjegyzőnél hivatalos ügyek intézése során, vagy jogászokkal végzett konzultációk alkalmával

speciális tolmácsolások, illetve olasz nyelvű konferálás rendezvényeken

telefonos tolmácsolás, melynek során a tolmácsnak nem kell a helyszínre utaznia – ennek köszönhetően a szolgáltatás rugalmasabban lebonyolítható

Miért válasszon minket?

Cégünk 2004 óta nyújt megbízható nyelvi szolgáltatásokat vállalatoknak. Mintegy 150 szakfordítóval dolgozunk együtt rendszeresen, nagyszámú nyelven és témakörben gyors lebonyolítással és rugalmas ügyintézéssel.

Nyelvi szolgáltatásaink kiváló minősége érdekében fordítóirodánk ISO 9001-es auditált minőség­irányítási rendszert működtet. A rendszert 2010-ben vezettük be, auditálását az SGS tanúsító cég végzi.

Olasz konszekutív (követő) tolmácsolás

A konszekutív tolmácsolás esetén a beszélő rövid szakaszonként szünetet tart, időt hagyva arra, hogy a olasz tolmács lefordítsa szavait a hallgatóságnak (vagyis kövesse a beszélő által elmondottakat). A követő tolmácsolás egy speciális formája a liaison vagy összekötő tolmácsolás, amelyet általában üzleti tárgyalások, találkozók, hivatalos látogatások és összejövetelek során alkalmazzák, ahol kisszámú ember között kell oda-vissza közvetíteni olasz nyelvről, illetve nyelvre (pl. üzleti partnerek között).

Olasz szinkrontolmácsolás, olasz konferenciatolmácsolás

A szinkrontolmácsolás a olasz tolmácsolás speciális, minden valószínűség szerint egyben a legalaposabb szakmai felkészültséget igénylő válfaja. A szinkrontolmácsolás során a tolmácsok (ilyenkor általában két olasz tolmácsra van szükség, akik 15-20 percenként váltják egymást) egy erre a célra kialakított tolmácsfülkében (kabinban) ülve fejhallgatón hallgatják a fordítandó szöveget, és az elhangzottakkal szinte egy időben (vagyis szimultán) tolmácsolják egy mikrofonba, így a tolmácsolás szinte valós idejű. A hallgatósághoz a célnyelvi szöveg speciális fejhallgatókon jut el. Ennek a módszernek az előnye, hogy egyszerre akár 5-6 nyelvre is lehetséges egy elhangzó beszéd fordítása. Tipikusan alkalmazott tolmácsolási forma nemzetközi szakmai konferenciákon, rendezvényeken.

Chuchotage (fülbesúgó tolmácsolás)

A chuchotage, azaz fülbesúgós tolmácsolás a szinkrontolmácsolás egy formája: amikor csak egy kis számú közönség (1-6 fő) igényel olasz tolmácsolást, a olasz tolmács közvetlenül melléjük ülve, a fülükbe "suttogja" az elhangzottak fordítását.

Olasz szakfordítási szolgáltatások

Olasz tolmácsolási szolgáltatásaink mellett olasz-magyar és magyar-olasz fordítással is segíteni tudjuk vállalatát.

Tolmácsolási nyelveink

Tolmácsolási szolgáltatásaink számos nyelven elérhetők: angol, francia, japán, német, olasz, orosz, spanyol, de nagyszámú más nyelven is segíteni tudjuk munkájukat.

Kérjen ajánlatot!

Adatait bizalmasan kezeljük! Kérjük, hogy a * jelű mezőket mindenképpen töltse ki.-
Ha a fordítandó anyagok személyes adatokat is tartalmaznak, azt itt jelezheti nekünk. Személyes adatok feldolgozásával kapcsolatosan lásd Általános szerződési feltételeinket is.
A fordítandó anyagokban személyes adatok.
Megismertem, megértettem és elfogadom a TRM Kft. adatkezelésének részleteit, amelyek ide kattinva tekinthetők meg   *
          
További elérhetőségek
Iroda
Ha felkeresne bennünket, kérjük, előbb telefonáljon:
Telefon: +36-1-59-99-299
Fax: +36-1-59-99-298

TRM Kft.
1015 Budapest
Hattyú utca 14.
E-mail:
info@sosforditas.hu
Közösségi média