Pénzügyi fordítás, pénzügyi szakfordítói szolgáltatások

Magyarországon a rendszerváltás óta - kiváltképp az Európai Unióhoz 2004-ben történt csatlakozás következményeképpen - mélyre hatoló változások mentek végbe az pénzügyi szférában. Számtalan cégnek van érdekeltsége Magyarországon kívül, illetve szoros összefonódása külföldi vállalatokkal, ennek okán folyamatosan felmerül igény pénzügyi dokumentumok idegen nyelvre, valamint idegen nyelvről magyarra fordítására (pl. külföldi anyavállalatnak adatszolgáltatás céljából).

Nem is kell mondani, mennyire életbevágó a pénzügyi szakkifejezések helyes fordítása, például az "aktív időbeli elhatárolás" idegen nyelven is ugyanezt jelentse, ezért a fordítóknak igen alaposan ismernie kell a szaknyelven kívül a mögöttes tartalmat is - a fogalmak jelentését, a gazdasági gépezet működését. Egy-egy tévedés akár komoly anyagi (erkölcsi) következményekkel is járhat.

Pénzügyi angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz, szlovák, cseh, lengyel, román, ukrán, kínai, japán, arab nyelveken. Emellett további európai nyelveken és egyéb egzotikus nyelveken is vállalunk pénzügyi fordítási feladatokat.

hiteldokumentáció, hitelkérelmek, banki szövegek fordítása

audit jelentés, jegyzőkönyv, cash-flow kimutatás fordítás

mérleg fordítás

éves beszámoló, eredménykimutatás, könyvvizsgálói jelentés fordítás

közbeszerzési dokumentáció fordítás

statisztikai jelentés fordítás

piacelemzés fordítás

hitelszerződés, engedményezési szerződés, zálogszerződés, bérleti szerződés és egyéb pénzügyi jellegű szerződés fordítás

adóügyi dokumentum (kérelem, bevallás, igazolás, stb.) fordítás

pénzügyi bizonylat, számla fordítás

hiteles, hivatalos, és felelős pénzügyi fordítások

Pénzügyi fordítói tapasztalat már 2004 óta!

A TrM Fordítóirodánál a pénzügyi szakfordításokat kizárólag diplomás, sokéves tapasztalattal rendelkező, az adott terminológiát és üzleti környezetet alaposan ismerő pénzügyi szakfordítók végzik. A konzisztens, ügyfél-specifikus szóhasználat kialakítása érdekében fordítássegítő programokat alkalmazunk, így Ön mindig magas színvonalú fordítást fog kapni.