Szakfordítás a TrM Fordítóirodától

Fordítóirodánk számos nyelven és számos témakörben biztosít szakfordítást és hiteles fordítást ügyfeleinknek, gyors és rugalmas ügyintézéssel..

Többek között a következő nyelvpárokban tudjuk segíteni szakfordítási feladatait: magyar-angol, angol-magyar, magyar-német, német-magyar, francia-magyar, magyar-francia, olasz-magyar, magyar-olasz, spanyol-magyar, magyar-spanyol, orosz-magyar, magyar-orosz, román-magyar, magyar-román, szlovák-magyar, magyar-szlovák, lengyel-magyar, magyar-lengyel, bolgár-magyar, magyar-bolgár, cseh-magyar, magyar-cseh, görög-magyar, magyar-görög, holland-magyar, magyar-holland, japán-magyar, magyar-japán, kínai-magyar, magyar-kínai, szerb-magyar, magyar-szerb, szlovén-magyar, magyar-szlovén, török-magyar, magyar-török, de egyedi igények esetében is az Ön rendelkezésére állunk.

A témákat tekintve egyebek között műszaki, jogi, gazdasági, informatikai, pénzügyi fordításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére, de igény esetén számos más fordítási és lektorálási feladatot is el tudunk látni.


Mire ügyeljek sürgős szakfordításaimmal kapcsolatban?

Gyakran előfordul, hogy egy-egy sürgős szakfordításra nem egyszerűen "sürgősen", hanem azonnal (sőt, már tegnapra!) szükség lenne. Ismerős? Mi valószínűleg tudunk segíteni, hiszen több mint 100 nagy tapasztalatú szerződéses szakfordítóval dolgozunk.

Sürgős szakfordítások esetén érdemes mérlegelni a következő szempontokat:

időt vesz igénybe a szövegek előkészítése, például:

a PDF fájlok felismertetése és szerkeszthetővé konvertálása

a korábbi fordítási előzmények (ha vannak) elemzése az új szöveg szempontjából

egyedi terminológia (azaz egyedi szótár) készítése a fordítandó szöveghez

egy igen tapasztalt szakfordító megbízhatóan napi 10-15 oldalnyi szöveget tud lefordítani - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb napi munkamennyiségnél fokozottan válik szükségessé a szöveg egységesítése, mivel a fordításon többen dolgoznak

Időbe telik a kész fordítások véglegesítése is:

ellenőrzés

igény szerint lektorálás

egységesítés

tördelés (hiszen a forrásszöveg és a kész szöveg hossza általában eltér)

formázás, a kért formátum előállítása

igény szerinti záradékolás

ha a fájlt nem e-mailen, hanem futárral kéri vissza