Szövegfeldolgozás programozással

Nagyobb méretű, egyedi formátumú (például nem standard XML, változó kódlap, egyedi adatstruktúra stb.) szövegek esetében programozói munka segítségével egyedi elemzéseket és módosításokat végzünk, amelyek révén a szakfordítás elvégezhetővé válik.

Szoftverek szövegei (stringek) vagy webáruházak készletlistái esetében gyakori, hogy a tételszám rendkívül nagy, akár több százezres vagy milliós elemszámmal. Ilyenkor a konvencionális fordítószoftverek és fordítási memóriák nem mindig tudnak megbirkózni a feladattal. Szükséges az anyagok előszűrése, illetve előzetes konverziója, amelyet általános eszközökkel (mint amilyen az Excel) szintén nehéz elvégezni.

Az is sokszor előfordulhat, hogy az anyagok XML-felépítése helyenként inkonzisztens vagy hibás, eltérnek a kódlapok az egyes fájlok között, vagy éppen több ezer fájl van több száz alkönyvtárban.

Ilyen esetekben irodánk önálló, kifejezetten az Ön anyagát figyelembe véve elkészített szövegfeldolgozó-szövegátalakító programmal tudja megkezdeni a szövegek átalakítását, nem ritkán jelentős megtakarításokat biztosítva az Ön cégének.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

szoftverlokalizálás